Mijn naam is Lia Otte. Naast mijn werk als wandelcoach ben ik in mijn dagelijks leven opgeleid en werkzaam als Verpleegkundig Specialist GGZ en  relatie- en gezinstherapeut in de (jeugd) GGZ. Toen ik merkte dat praten over moeilijke en/of emotionele onderwerpen zowel met jongeren als met volwassenen gemakkelijker gaat wanneer we buiten lopen, besloot ik om de oplossingsgerichte opleiding tot wandelcoach te volgen. Hierna ben ik gestart met Wandelcoaching ViaLia.

 

Mijn uitgangspunt als relatie- en gezinstherapeut is dat je als persoon nooit los van je omgeving kan worden gezien. Ik werk vanuit een systemische visie, wat betekent dat vragen aan de orde komen zoals: wie ben jij in relatie tot jezelf en je omgeving, waar wil je staan en wat is daarvoor nodig of in welke omgeving kom jij tot je recht?

 

De stijl die ik hanteer is proactief, oplossingsgericht en met humor. Wat ik erg belangrijk vind, is dat coaching plaats vindt in een ontspannen sfeer en met vertrouwen. Het geeft mij enorm veel voldoening en energie om mensen op deze manier letterlijk een stapje verder te helpen.