Wandelcoaching is een vrij nieuwe vorm van gerichte coaching waarbij de sessies tijdens een wandeling in de natuur plaats vinden. Door het wandelen kom je niet alleen fysiek in beweging maar ook mentaal. Actief bezig zijn geeft je ten eerste meer zuurstof waardoor je beter kunt nadenken. Je lichaam maakt tijdens het wandelen tevens allerlei stofjes aan waardoor je je beter gaat voelen. Een mooie tegenhanger dus wanneer je als hulpverlener/mantelzorger veelal binnen bent.

 

Het feit dat je niet tegenover elkaar zit maar samen loopt, maakt het praten gemakkelijker. Stiltes tijdens het gesprek zijn niet beladen omdat de natuur genoeg afleiding geeft en ruimte biedt tot reflecteren. Je hoeft elkaar immers niet steeds aan te kijken: dit maakt de therapie effectiever en vermindert eventuele weerstand.

 

De natuur biedt tijdens het coachwandelen tevens vele symbolen en metaforen die helpend zijn bij het verkrijgen van nieuwe inzichten in de problematiek. Een goede coach helpt jou om de knelpunten te vinden. Door naast het gesprek met jouw coach onderweg gerichte oefeningen te doen, ervaar je wat de natuur te bieden heeft en leer je hoe jij onder meer de rust terugkrijgt in je hoofd.

 

Kortom, wandelcoaching geeft ontspanning en vermindering van zowel fysieke als emotionele klachten. Je krijgt weer een goed gevoel over jezelf en een nieuwe kijk op situaties.