Eens per twee maanden komt er een blog uit.

Blog april 2019

Ga je voor geluk of gelijk: het zit 'em maar in één klinker, maar het maakt een wereld van verschil, want je gelijk halen betekent vaak het geluk uit handen geven.
In een oud Indiaas verhaal lopen 6 blinde mannen tegen een olifant aan. Allemaal ontdekken ze een ander stukje. De ene voelt de staart en beweert dat een olifant lang en flexibel is. De ander loopt tegen de buik en voelt het als hard en als een muur. Ze voelen allemaal een ander deel en hebben een andere beschrijving van de olifant. In gesprek met elkaar geven ze elk hun visie op de olifant. Ze worden het nooit eens met elkaar wat een olifant nu echt is. Geen van hen heeft écht gelijk, ze ervaren alleen maar hun eigen gelijk. 
In communicatie met de ander is het juist van belang om nieuwsgierig te zijn naar het hele plaatje. Hoe komt het dat jij het als lang en flexibel zie en ik het als een dikke muur? Wat zijn de beweegredenen van de ander, waarom doet hij/zij zo. Oprechte nieuwsgierigheid naar de ander maakt vaak het verschil en maakt je rijker en vaak gelukkiger. Ben  je een conflict op het werk met jezelf of  heb je een conflict met je baas omdat je vindt dat het anders moet, kom dan naar Wandelcoaching ViaLia en wij gaan op zoek naar de hele olifant

 

Blog januari 2019

Eind januari al weer, 2019 is weer al bijna 5 weken aan de gang. En wat is er van jou goede voornemens over gebleven. Je zou je minder druk maken op het werk. Of je zou meer tijd overhouden  voor je gezin. En al die goede plannen die je 1 januari hebt gemaakt om het allemaal anders te gaan doen dit jaar. Helaas is het erg moeilijk om goede voornemens vol te houden. Na de eerste euforie van, nu ga ik het allemaal anders doen, is het in de dagelijkse gekte toch vaak moeilijk om vol te houden. Dus misschien zit je al weer tot over je oren in het werk, schiet dat vrije uurtje met je man of vrouw er toch weer in omdat de kinderen naar zwemles moeten of je nog even een rapport af moet maken. Alle stress die je even los gelaten hebt komt weer terug.
Dan is het nu toch echt tijd om het samen met wandelcaoch ViaLia het anders aan te gaan pakken. Weg met de stress en de vermoeidheidsklachten. Een traject bij wandelcoaching ViaLia is gericht op het in balans brengen van werk en privé, jezelf weer in het middelpunt zetten en kiezen ( en doen)  wat echt belangrijk is voor jou.

Wandelcoaching ViaLia nu nog makkelijk te vinden door www.wandelcoach.nl/vialia